Smukke smykker med personligt præg: Lisette vejleder dig

Profilbillede
dato

Kloster Sølv er en smykkeforretning med et bredt udvalg af sølv- og guldsmykker. Butikken er ejet af Lisette Helene Jessen, som i 13 år har haft butikken.

Kloster Sølv har ligget i Kjellerup siden 1929 og Lisette, der er uddannet butiksassistent i guld og sølv, overtog forretningen i 2008 fra dens tidligere ejer, som Lisette selv var i lære hos tilbage i 1989. Da den tidligere ejer gik på pension, rakte han ud til Lisette, som på det tidspunkt ikke arbejdede der, og spurgte, om hun ville være interesseret i at overtage den - det ville hun gerne og overtog den med glæde. 

Teamet i butikken består af Lisette selv og derudover to medarbejdere. En af hendes medarbejdere er også udlært hos Lisette i butikken og bestod med en flot bronzemedalje.

Det er altså en forretning med et kompetencedygtigt personale, der har stor erfaring indenfor faget og brænder for at skabe gode oplevelser for deres kunder i form af service, faglig rådgivning og et bredt udvalg. 

Lisette vil gerne have, at butikken skiller sig ud fra andre smykkeforretninger ved at have et anderledes og særpræget sortiment, hvor hun selv og medarbejderne gør meget ud af at udvælge smykker og designs, som ikke ses overalt. Personalet deltager både i messer og private fremvisninger rundt om i landet, hvor de henter inspiration hjem til butikken. 

Man kan hos Kloster Sølv blandt andet finde design af Arne Jacobsen og Randers Sølv, hvis stilart er klassisk og tidsløs. Et andet dansk design, som skiller sig ud og er at finde i butikken, er Designers Favorites, der bærer præg af naturalistiske og eventyrlige udtryk med elementer af træer, blade, sommerfugle og ædelsten.  

Foruden specialudvalgte smykker tilbyder personalet også en række forskellige services. 

Heriblandt muligheden for at give sine smykker et personligt præg eller en speciel betydning med en indgravering. Det kan være alt fra ens eget eller partners navn til fingeraftryk eller en lille personlig hilsen. ”Det er noget, vi selv kan gøre i vores lille værksted i butikken. Det giver mulighed for, at vi kan tage og lave bestillinger på gravering fra dag til dag” – fortæller Lisette. 

Derudover tilbyder personalet også reparation af smykker og ure, udskiftning af batterier i ure og omsmeltning af gammelt guld. Hvis man har arvet nogle smykker eller bare har nogle liggende, som man ikke længere får brugt, så kan man komme ind og få rådgivning til at give sine smykker nyt liv. Personalet står klar med deres ekspertise og guider dig igennem de mange muligheder.


Foto: Smykkeudvalget hos Klostersølv 

Vi hjælper gerne vores kunder med inspiration til omsmeltning af smykker. Vi rådgiver og guider dem til at finde en løsning, som passer til deres specielle ønsker, så de kan få lavet et unikt og personligt smykke – måske af nogle gamle arvestykker. Det giver en ny og fin betydning og har stadig den samme affektionsværdi” – siger Lisette.

Kloster Sølv har som nævnt ligget i byen i rigtig mange år og på den nuværende adresse siden 1929. Men det gamle Kloster Sølv er egentlig ældre og lå et andet sted i byen. Det startede i 1919, hvilket betyder, at butikken i 2019 fejrede 100-års jubilæum. 

Lisette og personalet var derfor i kælderen for at finde gamle remedier og billeder frem til en udstilling - her i blandt også stempler fra tiden, hvor Kloster Sølv også fungerede som en fabrik, der støbte sølvtøj i form af bestik. Fabrikken eksisterede i årene 1939-1984.

For Lisette betyder lokalsamfundet og byens befolkning en hel del – hun er også formand for handelsstandsforeningen. Hun vil gerne have, at folk ser Kloster Sølv og personalet deri, som omfavnende og hjælpsomme mennesker i alle henseender – ikke kun når det gælder salg af smykker og ure.

”Jeg vil gerne have, at folk tænker, at de ikke går forgæves, når de kommer ind til os. Vi hjælper gerne med alt indenfor vores fagområder, men skal man have hjælp til at finde et godt sted at spise eller har man bare brug for en hjælpende hånd, så er vi der også. Det handler om at holde sammen og give tilbage i et lille lokalsamfund” – fortæller Lisette.


Foto: Indgangen til smykkeuniverset hos Klostersølv 

Der er et helt specielt sammenhold i byen og Lisette forsøger også at bidrage dertil. Der har været meget tomt og mørkt i byen under hele coronanedlukningen, hvilket også har givet et større behov for og lyst til et godt og glædeligt sammenhold. Lisette og personalet var i hvert fald glade for igen at kunne slå dørene op til butikken og byde de savnede kunder ind, da det igen var tilladt tilbage i marts.

Følg Lisette og hendes butik på Facebook og butikkens hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Kloster Sølv // Lisette Helene Jessen