Nu bliver Kjellerups unikke stisystem endnu mere interessant

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
dato

Kjellerup er en del af “Danmarks Outdoor Hovedstad”, og nu får denne del af hovedstaden en Junglesti, der skal være med til at gøre byens unikke stisystem endnu mere interessant. 

Det er en større gruppe af frivillige ildsjæle, der er gået sammen om at gøre byens stisystem ved Arena Midt endnu mere spændende, specielt for børnefamilier og unge. 

Der er flere større projekter på tegnebrættet. Der skal blandt andet opstilles to fugletårne og kilometersten ved Krabbes Grønne Ring og flere bænke til at nyde naturen på. Derudover vil det spændende projekt “LandArt” se dagens lys på Bjerget. 

Det er også mange år siden, at der var en BMX-bane parallelt med fodboldbanerne fra Arena Midts grusbane - og det er dette ellers meget kurperede terræn, der skal omdannes til et helt nyt stisystem på 220 meter. Det bliver en trampesti, eller som det også er blevet døbt af områdets mange forbipasserende; en junglesti. 

Frivillige ildsjæle

Det er Anders Hartvig, der er en af tovholderne på det nye projekt. Han har i mange år gået med planerne om at få etableret en tarzanbane placeret i Krabbes Grønne Ring. På den måde kommer der et sted, hvor børn og barnlige sjæle kan udfolde sig aktivt ved at bevæge sig fra et sted til et andet uden at røre jorden - og selvfølgelig med en masse sjove og udfordrende forhindringer undervejs. 

Det er dog ikke et nemt projekt at få stablet på benene, da der eksisterer mange regler, som skal overholdes, når det skal bygges i det offentlige rum eller på kommunal jord. Man må for eksempel ikke komme over 60 centimeter i højden uden, at der så bliver anlagt faldunderlag.

Det er derfor også dyrt at få projektet godkendt, da det også hører under kategorien legeplads. Derfor er det nødvendigt at tegne forsikringer og finde penge til vedligeholdelse. 

Her har Arenaens Venner endnu en gang vist deres hjælpsomhed, hvor 25 forskellige frivillige personer har taget del i arbejdet med at fjerne træer og grene, så området bliver fremkommeligt. 

Der er blevet kørt hundredvis af trillebør-læs til og fra stien, der snor sig gennem området, som ikke er fredskov. Efter sommerferien vil et nyt hold af frivillige overtage arbejdet, hvor der her vil blive taget udgangspunkt i begrebet “land art”. 

Både en tumleplads og et kunstværk

En anden af projektets tovholdere er Ane Vielandt. HUn fortæller, at man bevæger sig i grænselandet mellem tumleplads og kunstværk, med naturens og barndommens domæne i centrum. Der vil blive etableret syv selvstændige værker langs stien, der går fra shelterpladsen til madpakkehuset ved petanquebanen.

Disse værker skal invitere til både oplevelse og leg, da de må betrædes og kravles på og i. 

Her er tanken, at det er en åben proces, hvor både børn og borgere inviteres med som skabende aktører på projektet. Det gennemføres over fjorten arbejdsdage, der faciliteres ad Team Nord som workshop, hvor skole, børnehave, borgere med mere inviteres til at deltage.

Der vil primært blive anvendt naturlige materialer, som er fundet på stedet - og på den måde kan indgår i naturens kredsløb, som tiden går. Der vil yderligere blive anvendt materialer, der er nødvendige for funktionaliteten og holdbarheden af elementerne. 

Det vigtigste er at få sat fokus på at skabe en attraktiv by at bo i, men samtidig også en attraktiv by at flytte, fortæller Anders Hartvig, der også er sikker på, at de mange overnattende gæster i hytterne vil komme til at benytte den nye junglesti.

Kilde: Redaktionen