Kjellerup og omegn går amok i julebelysning – nu bliver det app-styret

Kilde: Epicent
Profilbillede
Simon Lunau sl@vores-mediehus.dk
Annoncørbetalt

Danskerne lyser mørket op mere end nogensinde før. Det ses tydeligt i landets byggemarkeder, hvor salget af lyskæder er steget eksplosivt fire år i træk. Nu præsenterer XL-BYG Kjellerup app-styrede lyskæder fra Las Vegas. 

I takt med at julen nærmer sig, bliver dagene kortere og kortere. Det står lysende klart i Kjellerup og omegn, hvor man gennem flere år har kastet sin kærlighed på lyskæder og søde LED-dyr for at gøre årstidens mørke timer lidt lysere. Overalt er hække, buske, tagrender, flagstænger og husgavle dekoreret med lys i smukke, blinkende farver.

Og den passion er Kjellerup og omegn langt fra alene om. Ud af alle varegrupper er julebelysning en af de kategorier, der vokser mest år efter år i XL-BYG kædens 104 butikker. For fire år siden lå salget på indeks 150. Efterfølgende har det hvert år ligget på indeks 120.

Hos XL-BYG Kjellerup Tømmerhandel A/S nikker souschef Lars Hoffmann genkendende til den iøjnefaldende udvikling.

– Vi oplever en stor efterspørgsel på lyskæder hvert år, og i år bliver ingen undtagelse. Mange af vores kunder vil have de avancerede løsninger, der giver plads til personalisering. De skal kunne skabe sjove og særprægede løsninger, og jo flere effekter, der er at lege med, jo bedre. Lysene skal kunne meget mere end blot at lyse hvidt. Nogle efterspørger fx lys, der kan ”danse” til musik, fortæller Lars Hoffmann.

Stemmestyrede lyskæder

Årets største nyhed indenfor julebelysning hos XL-BYG Kjellerup er lyskæderne Twinkly, som kæden har hentet til Danmark efter et besøg i lyskædernes mekka, Las Vegas. I tråd med XL-BYG Kjellerups mange andre Smart Home produkter, kan man nu også styre julelyset med mobilen via en app – og sågar med stemmen, hvis man fx har Google Home.

– Vil du være den i nabolaget med de flotteste lys på juletræet eller huset, har vi monteret Twinkly på et to meter højt juletræ i vores varehus. Så kan man opleve de mange forskellige lysindstillinger og høre om, hvordan man kan justere på både farve og funktion for hver eneste diode, der er koblet til appen, fortæller Lars Hoffmann.


Har man musik koblet til sit Smart Home system, er det også muligt at få lyset til at blinke eller bølge i forskellige farver i takt med musikken.

Kædernes forventede levetid er cirka 30.000 timer svarende til mere end 40 julesæsoner. Efterspørgslen efter de nye smarte lyskæder er allerede stor, selv om de mange funktioner og den lange levetid betyder, at kæderne er dyrere end de almindelige LED-lyskæder.

Flere artikler