Her er tre fede oplevelser i din region: Silkeborg og omegn

Profilbillede

Hvis du skal holde sommerferie i Danmark i år og du bor i Midtjylland, så læs med her. Vi har samlet tre gode bud på gratis oplevelser i Silkeborg og omegn.


1. Skulpturparken ved Silkeborg bad 
I det naturskønne område ved Ørnsø og Arnakkekilden i udkanten af Silkeborg kan du gå på opdagelsen i Skulpturparken, som byder på godt 45 forskellige skulpturer. 

De fleste skulpturer er permanente, mens andre er midlertidig placeret i parken. Nogle af de ældste skulpturer har stået i parken siden 1929, og andre er kommet til efter etableringen af KunstCentret Silkeborg Bad i 1992.

Hvis du går en tur rundt i skulpturparken, kan du se mange forskellige skulpturer med hver deres udtryk. Parken fortæller samtidig om de forskellige strømninger og udviklingstendenser, der er væsentlige i moderne kunst. 

Du kan desuden opleve, hvordan kunstnerne i dag anvender mange forskellige og tidligere helt utænkelige materialer som medium for deres kunstneriske udtryk. Parken rummer værker af både danske og udenlandske kunstnere. 

I parken kan du også finde ’Musikhaven’ – et særligt afsnit, hvor udendørs instrumenter er opstillet til fri afbenyttelse for publikum. 

Skulpturparken er åben året rundt, og der er fri adgang. 
Du kan se et kort over parken og billeder af alle skulpturerne
her.

Kilde: KunstCentret Silkeborg Bad


2. Natureventyr i Silkeborg og omegn
  
Tag med på et natureventyr i børnehøjde rundt i Silkeborg kommunens skønne natur. 

Alt du skal gøre er at hente app’en ’Natureventyr’, som du gratis kan dowloade både til iOS og Android. I app’en finder du tre natureventyr, som er skrevet unikt til naturområdet i Silkeborg og omegn. 

Eventyrene er målrettet børn i alderen tre til otte år og udspiler sig rundt om Kjellerup, ved Sminge Sø og i Vesterskoven. 

Fortællingerne tager dig med på tre forskellige ruter, der alle tager udgangspunkt i ting som børn og voksne kan se, høre og røre ved. De tre eventyr er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og dyreliv og er alle tilsat et strejf af fantasi i form af fx riddere, drager og magi.

I Silkeborg og omegn kan du udforske de tre forskellige natureventyr: 

  1. Alma og den magiske skov
  2. Lille Ridder Gustav og dragen
  3. Musenes store flugt 

Du vil undervejs blive inddraget gennem spørgsmål og udfordringer, og kombinationen af fantasi, leg, bevægelse og læring skulle efter sigende være en oplagt aktivitet for både børn og voksne. 

Du kan hente app’en ’Natureventyr’ gratis her. 

Kilde: silkeborg.dk

3. Naturlegepladsen i Funder
I et stille villakvarter i Silkeborgs sydvestlige bydel, Funder, finder du en naturlegeplads med plads til leg, aktiviteter og bevægelse.

På legepladsen er der alt fra svævebane, multibane, diverse gynger og rutsjebane – alt sammen placeret i naturskønne omgivelser  

Her finder du også en åben træpavillon, hvor du kan nyde en medbragt madkurv eller tage et hvil fra de mange legeredskaber, som pladsen byder på.

Naturlegepladsen rummer desuden grill og bålplads og er derfor en oplagt lokation på en sommerdag for både børn og voksne. 

Du finder naturlegepladsen i Funder, Møllevej 165, 8600 Silkeborg. 

Kilde: bornibyen.dk