Thiele i Kjellerup, hvor sammenhold og gode relationer vægter

Foto: Trine Ottesen.
Profilbillede

Hos Thiele i Kjellerup står Trine Ottesen ved roret. Trine er indehaver af butikken, er selv uddannet optiker og har været optiker i byen i godt 16 år. 

For 4 år siden, i februar 2017, startede hun butikken Thiele op fra bunden, hvor flere af hendes tidligere kolleger fulgte med. 
Trine er altså omgivet af et erfarent team, som hun har arbejdet sammen med i mange år.

”Jeg er så heldig, at personalet, jeg har arbejdet sammen med, siden jeg startede i Kjellerup, er fulgt med over i butikken. Så det er et erfarent hold, som jeg kunne starte op med,” fortæller Trine. 

Til dagligt står Trine for driften og ledelsen af butikken, men derudover tager hun sig også af indkøb, synsprøver og alt, der omhandler butikkens kunder. 

Trines personale betyder meget for hende og der er en stor tillid mellem hende og kollegerne.

”Det er altafgørende for sådan en butik, som vi har her, at det personale, jeg har, er til at stole på og at de fungerer selvstændigt i dagligdagen - den opgave må jeg sige, at de formår at løfte,” siger Trine. 

Kollegerne i butikken har arbejdet sammen længe og har derfor en helt speciel relation til hinanden. De har et arbejdsmiljø, som bærer præg af hundrede procent tillid og opbakning. De ved, hvor de har hinanden og ved, hvordan de hver især arbejder – også når der er travlt.

Det, fortæller Trine, gør det let at være på arbejde samtidig med, at det giver en ro, når hun ikke er der.

”Hvis jeg er på ferie, så ved jeg bare, at alt er, som det skal være og at de gør det godt og det er dejligt," påpeger optikeren.  

Hanne, som er optiker i butikken, har arbejdet sammen med Trine i al den tid, Trine har været optiker og foruden det, har hun også været i lære hos Trines morfar.

”Og hun er udlært hos min morfar i sin tid, så jeg ved, hun er godt opdraget,” forklarer Trine og griner.
Hanne har været optiker i byen siden 1989 og har derfor fejret 30 års jubilæum i 2019. 

Karin er sekretær i butikken og har været en af Trines kollegaer i de 16 år, Trine har været optiker.

”Mine kollegaer og jeg har kendt hinanden længe og jeg ved, de er dygtige og erfarne. Det betyder jo utroligt meget i sådan en lille butik, som vores," understreger hun. 

Foruden de to kollegaer Hanne og Karin, er der også en elev i butikken.
Han har haft hele sit forløb i butikken og er færdig som optiker i januar 2022.

”Det er også vigtigt for os at have elever, for det giver også en god mulighed for at følge med i, hvad der rører sig indenfor faget.
Det er med til at sikre, at vi bliver ved med at være på dupperne,” tilføjer hun. 

Trine fortæller, at optikerrollen har ændret sig gennem tiden og er blevet en del mere sundhedsfaglig, da de som personale også skal kunne genkende øjensygdomme og andre øjenforandringer.
Derfor giver det dem også en god mulighed, ved at have en elev, til at få et større indblik i fagets faggrupper og optikerens plads i samfundet, da det er i konstant udvikling. 

Kunderne i butikken skaber en stor arbejdsglæde og Trine beskriver, at de betyder alt – specielt i sådan et lokalsamfund, som Kjellerup er.
Det er også denne kundekontakt, som skaber arbejdsglæden hos Trine og teamet, som er glade hver dag, de går på arbejde og har mulighed for at møde folk, samt være med til at vejlede dem.

”Det er spændende at sætte sig ind i, hvad deres behov er og være med til at finde en god løsning, som passer til dem individuelt".

 Foruden det gode kollegaskab og arbejdsmiljø vægter Trine det også højt, at kunderne har en god oplevelse, når de kommer ind til personalet. ”Det er jo også dejligt, at vores kunder kender vores personale og det kan man mærke, at de sætter pris på og er trygge ved,” slår Trine fast.

Det store kundefokus er en hjertesag og personalet sætter en ære i at gøre et godt og umage stykke arbejde for at finde gode løsninger til deres kunder.

"Det gør også, at en synsprøve ikke bare tager fem minutter inde hos os. For vi vil gerne have alle de målinger og informationer, vi kan få, for at lave nogle gode briller eller kontaktlinser til vores kunder,” siger hun.


Thiele-butikken i Kjellerup 

Foruden det store kundefokus er det også vigtigt for Trine, at de har det bedste og mest præcise udstyr, så de har de bedste forudsætninger for at lave nogle gode og ordentlige løsninger for deres kunder. Det er noget, som der er brugt ekstra meget tid og energi på de sidste par år.

Også indkøb af brands er en ting, som er vigtigt for Trine.
Hun mener nemlig selv, at de er gode til at følge med i butikken og få købt nogle gode og kendte mærker ind til butikken, som til kundernes glæde kan findes på hylderne.

”Vi har ofte nye mærker og modeller på hylderne før de større byer, fordi jeg håndplukker hver enkelt brille. Det er hele tiden et flow i det og vi køber ind nærmest inden, de er produceret, så vi er sikre på at have dem“.

”Folk bliver tit overrasket, når de kommer ind og spørger efter et bestemt brand eller en nyhed, men er usikre på, om vi har det og så er det fedt at kunne overraske og vise, at vi har lige præcis det, de søger,” tilføjer Trine. 

Der bliver derfor brugt meget tid på at finde ud af og følge med i, hvad der er vigtigt og godt at have på hylderne. 

Foruden driften af butikken sidder Trine også i bestyrelsen i handelsstandsforeningen.
”Det er rart at have en finger på pulsen og vide, hvad der rør sig i byen,” siger Trine med et smil. 

Lokalsamfundet betyder meget for Trine og personalet og derfor er der også det store fokus på den gode kundekontakt og en god service. Trine fortæller også, at der er mange af de lokale, som de har langvarige relationer til og som de har kendt i mange år.

”Det er rart at gå på arbejde i en by, hvor man er glad og møder nogle glade mennesker og det er en kæmpe del af vores arbejds- og hverdag. Der er plads til en snak og til at få vendt dagligdagen, når man har en god relation til de lokale og det er bare dejligt her i Kjellerup,” fortæller Trine. 

Trine er utroligt glad for at drive sin virksomhed i Kjellerup, hvor der er en god mentalitet omkring sammenhold. ”Der er en meget personlig relation i byen, både butikkerne i blandt og blandt personale og kunder. Der er et godt foreningsliv og folk vil hinanden herude. Og det er det, der gør, at jeg er glad for at være her".

Du kan følge Thiele-butikken i Kjellerup på Facebook lige her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Thiele Kjellerup // Trine Ottesen
False {
}