Kjellerup Dyreklinik: Tryghed fra først til sidst

Profilbillede
Frederik Vrist Hansen

Under sloganet “Tryghed fra først til sidst - fra størst til mindst”, gør Alfred Mølgård og hans kolleger deres for, at både dyr og ejere får en så god og behagelig oplevelse, som muligt, når de besøger Kjellerup Dyreklinik.

“Det handler om at skabe så trygge rammer, som muligt, for alle parter gennem hele forløbet, uanset hvad der er årsagen til besøget på Kjellerup Dyreklinik,” fortæller Alfred Mølgård.

Alfred har siden siden 1993 ejet og drevet både Kjellerup Dyreklinik og Silkeborg Dyrehospital, og han forklarer:

“Uanset om besøget hos Kjellerup Dyreklinik skyldes et sundhedseftersyn, hvalpesocialisering, eller noget mere alvorligt, som et større kirurgisk eller medicinsk indgreb, er det vigtigt for os, at alle parter tager herfra med så god en oplevelse, som muligt.”

De ansatte på Silkeborg Dyrehospital, som Kjellerup Dyreklinik er en mindre underafdeling af, skal derfor ikke bare være faglige dygtige og yde en god service, slår Alfred fast. En forudsætning for at arbejde så tæt sammen med både mennesker og dyr er nemlig, at de ansatte har hjertet med sig i deres arbejde, og at de formår at udvise en oprigtig omsorg og forståelse overfor de mange besøgende i klinikken. En omsorg og forståelse som de besøgende er garanteret, uanset om de mødes af Alfred, Anne, en af de andre dyrlæger, eller Lone der er en faguddannet veterinærsygeplejerske, som kan hjælpe med svar på en masse spørgsmål vedrørende fodring og sundhed.

Ingen opgaver er for store eller små

Når det kommer til almindelige husdyr som katte, hunde, kaniner, marsvin og andre mindre kæledyr, er ingen opgaver for store eller små for Kjellerup Dyreklinik. Her bliver alle opgaver og bekymringer gået til med en grundighed, for at sikre helbredet på de mange kæledyr.

Ofte kan både diagnoser og behandlinger ordnes på klinikken i Kjellerup, hvor det dog ved særligt større og mere avancerede indgreb og udvidede undersøgelser, kan være nødvendigt at fortsætte behandlingen på Silkeborg Dyrehospital, hvor Alfred og de øvrige ansatte har adgang til et større udvalg af udstyr:

“Selvom vi i Kjellerup har en lille klinik, har vi en stor faglighed inden for et væld af områder, når det kommer til husdyr. Kjellerups mange dyreejere skal derfor ikke føle, at de går forgæves, hvis de tager en tur forbi den lokale klinik først. Vi kan løse de fleste problemer lokalt, til gavn for både dyr og ejere. Vi er dog samtidig opmærksomme på altid at varetage dyrenes interesser, hvilket betyder, at vi altid videresender dyreejerne til Silkeborg Dyrehospital, eller et helt tredje sted, hvis det er hvad der er bedst for dyr og ejer,” fortæller Alfred.


Foto: Facaden på Kjellerup Dyreklinik & Petshop

Den brede faglighed og ekspertise på dyreklinikken i Kjellerup medfører, at personalet er i stand til at hjælpe de mange husdyr på et væld af områder. Nogle besøger således dyreklinikken for et standard sundhedseftersyn på deres husdyr, mens andre kommer med henblik på at få diagnosticeret, steriliseret, vaccineret og sågar soigneret deres husdyr - da særligt nogle langhårede katte fra tid til anden har brug for professionel hånd til en større pelssoignering.

Ikke alle dyr er dog lige glade for at komme på dyreklinikker, hvor både hunde og katte let kan blive urolige og nervøse, når de for første gang skal en tur til dyrlæge. Som et særlig initiativ tilbydes hvalpeejere derfor at komme gratis på besøg i klinikken efter tidsbestilling, hvor hvalpen fra helt lille kan lære at vænne sig til det at omgås med dyrlæger og veterinærsygeplejersker, hvilket vil gøre fremtidige besøg i dyreklinikken langt nemmere og mere behageligt for alle parter.

Speciale i behandling af tand- og mundhulelidelser

Trods den brede faglige ekspertise inden for kirurgi og medicinske sygdomme, er det behandling af tand- og mundhulelidelser hos de mindre husdyr, som katte, kunde og gnavere, som er Alfred Mølgårds helt store speciale.

I mere end 30 år har Alfred således oparbejdet stor ekspertise i diverse tandbehandlinger på både hunde, katte og gnavere, hvor han i dag er en af landets førende dyrlæger, hvad angår netop denne type af behandlinger. Alfred Mølgård og kollegerne får derfor henvist mange patienter fra landets øvrige dyrlæger, som ikke har den samme erfaring og ekspertise inden for de mere avancerede tandindgreb, såsom tandregulering, rodbehandling, udtrækning af “vanskelige tænder”, reparation af kæbebrud og meget mere. Tandindgreb, der alle kræver en vis rutine at udføre, men som er essentielt i styrkelsen af dit dyrs helbred, ve og vel.

Tandkirurgi hvor Alfred stadig den dag i dag, med mere end 30 års erfaring på området stadig efteruddanner sig og lærer nyt på de mange kongresser han besøger indenfor feltet - og hvor Alfred i dag er medlem af den europæiske specialforening for dyrlæger med særlig interesse og tandbehandling hos dyr.

Læs mere på Kjellerup Dyrekliniks hjemmeside eller Facebook.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Alfred // Kjellerup Dyreklinik
Flere artikler